Înșelatul. De ce iubesc să pun șaua pe cal

ÎNȘELÁ, înșél, vb. I. I. Tranz. (Înv.) A pune șaua pe cal, a înșeua. II. 1. Tranz. A induce în eroare, a abuza de buna-credință a cuiva; a amăgi. ◊ Expr. A înșela așteptările = a dezamăgi. ♦ (Despre simțuri, facultăți psihice) A nu (mai) funcționa bine, a da o imagine eronată, neconformă realității. Mă înșală memoria. 2. Refl. A-și forma o părere eronată despre cineva sau ceva; a greși. 3. Tranz. A încălca fidelitatea conjugală; p. gener. a fi necredincios în dragoste. ♦ A ademeni, a seduce o fată, o femeie. – Lat. in-sellare, conform DEX.
Văd colo și-n coace diverse controverse în ceea ce privește înselatul. Este sau nu benefic? Este sau nu ok? Merită sau nu o despărțire?
Am scris ce înseamnă a înșela, exact așa cum apare în dex. După cum este evident, ignorând total partea cu șaua pe cap:))…înșelatul într-o relație este menționat ultimul, abia de l-am mai citit și pe ăla, sincer.

Nu cred că pot vorbi despre înșelat și cât este de rău este sau nu la general. Fiecare vede și acceptă/respinge asta în felul lui. Ceea ce aș vrea totuși să menționez, este că acest înșelat este privit complet exagerat de către majoritatea oamenilor, după umila și sincera mea părere.
Nu am înșelat până acum, dar nu pentru că sunt vreo sfântă, ci doar pentru că până acum ”nu mi-a venit”, cum s-ar spune. Dacă vreodată aș simți să fac asta, aș face-o fără să stau pe gânduri. Cea mai importantă persoană sunt eu, iar dacă eu mă simt bine făcând asta, o fac și tac.
Nu vreau să îi fac rău celui de lângă mine, dar atunci când sexul nu mai este wow, dar noi ne înțelegem perfect din oricare alt punct de vedere, cred că o mică escapadă este în regulă. Tu doar fă ce crezi că e mai bine pentru relația noastră.

Știu bărbați care-și iubesc iubitele ca pe ochii din cap, dar pur și simplu nu pot spune ”nu” unei alte perechi de sâni și două buci. Așa sunt ei, dar nu uită niciodată să menționeze cât de mult își iubesc partenerele de acasă.

Știu femei care au acasă copii și soț, sunt niște femei harnice, iubitoare și sexy, dar pur și simplu s-au cunoscut prea tineri și are și ea nevoie să își împlinească niște fantezii. Își face nebunia, dar nu uită de acel ”the one”(al sufletului, nu al unui scârțâit de pat).
Ceea ce m-ar deranja cu adevărat ar fi ca iubitul meu să mai aibă o altă relație. ASTA DA! Să îi spună alteia că o iubește și să o alinte în fel și chip, așa cum obișnuiește să o facă cu mine.
Nu văd o greșeală ca bărbatul de lângă mine să aibă o aventură cu o altă femeie. După cum se vede și în definiția de mai sus, înșeuarea calului este o problemă de mai mare interes general decât o noapte în alte cearșafuri.
Du-te, distrează-te o oră, două, trei, cu cine vrei tu, dar atât. Nu înțeleg femeile și bărbații care-și impun limite și privesc relația ca pe un examen de bacalaureat, unde dacă te uiți stânga sau dreapta, ești dat afară, mai apoi să vii eventual cu ”mici” cadouri pentru iertare.
Într-adevăr, mă deranjează să fiu înșelată, dar în sensul de trădare. Mă deranjează să fiu amăgită și mai apoi lăsată baltă de către oricine din jurul. Asta este cu adevărat o problemă și o dezamăgire. Dar să faci haz de necaz că s-a folosit 15 minute de una sau unul, nu are niciun sens.
Poate că nici eu n-am sens, poate că vorbesc prostii, poate că nu sunt înțeleasă, dar așa sunt eu. O persoană bună, nebună, iubitoare, arogantă de multe ori, uneori înșel, dar nu sunt înșelătoare, iar prin asta sper că ați înțeles la ce mă refer.

5 Comments Add yours

 1. Adi says:

  Foarte reușite, pline de esența si mai ales ancorate in realitate toate articolele de pana acum. Sunt de acord cu multe din aspectele pe care le-ai tratat in articole si chiar am argumente solide pt ele, elaborate in timp si în baza experientele si întâmplărilor proprii.
  Ma bucur sa vad asemenea inițiative! Îmi dau seama ca intr-adevar cele 2 personalități ale tale, despre care vorbeai la un moment dat, fac o echipa excelenta.

  Sunt curios totusi ce a determinat inițiativa asta? Care e driverul tau pt a crea un blog si a scrie articole pe subiecte, inca, sensibile (sa nu zic tabu) in societatea noastră?

  Keep up the goo work!

  Like

  1. Sinem Okay says:

   Sunt o persoana care cam niciodata nu spune ce are pe suflet si mai ales in minte, tocmai de “teama” reactiilor pe care le-as putea primi… Aici, chiar daca este mult mai public, nu stiu cine citeste si nu primesc un feedback direct. Inainte imi scriam starile pe foi si apoi le aruncam, dar daca aceste stari ma ajuta sa creez ceva, am zis sa profit putin de asta.
   Nici faptul ca am 2 personalitati nu am prea spus, ceea ce mi-a starnit curiozitatea in privinta identitatii tale:)

   Like

 2. Adi says:

  “Nu am fost mereu așa, dar am devenit, iar jumătate din mine se bucură de chestia asta, pe când jumătate parcă și-ar dori să fiu iar inocentă și de treabă.”

  Eu înțeleg din asta ca ești jumătate yin si jumătate yang. Sau am tras eu concluzia gresita?

  Like

  1. Sinem Okay says:

   Nu, exact asa sunt. There’s no in between☺️

   Like

 3. Adi says:

  La asta ma refeream. Se must meet and debate 😉

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s