De ce să nu mai fim prieteni, chiar dacă nu ne-o mai tragem?

Există sau nu prietenie după o relație de iubire? E o întrebare la care mulți pot răspunde, dar sunt destul de puțini cei care chiar pun în fapt ceea ce au în minte.
Ne vedem prima oară, ne place unul de altul, mai vorbim, ne cunoaștem din ce în ce mai bine, ne dăm seama că ne asemănăm sau dacă nu, că ne completăm, apoi de îndrăgostim, iar după aceea ce se întâmplă? În momentul în care ne îndrăgostim, parcă intră ‘Ăl Rău în noi.
Iubire, bla bla, plimări, bla bla, certuri, împăcări, minciuni, bla bla bla, pupici și PAM, ne despărțim. Ne despărțim pentru ca DEH, oamenii se mai și despart, dar de ce nu putem păstra între noi doar ceea ce e frumos? De ce să nu rămânem prieteni?
Nu știu voi, dar pentru mine, toți bărbații cu care am stat mi-au fost mai întâi prieteni. Dacă nu ne înțelegem ca iubiți, trebuie să nu ne mai înțelegem deloc? Adică ce, în relația noastră nu a existat decât sex și gelozii bolnave? Sau a existat doar o nepotrivire pe care am negat-o timp de luni sau ani întregi? Cred că relația de iubire este o prietenie care ”a dat pe afară” și s-a transformat pur și simplu în ceva mai mult.
Ok, ne hotărâm că nu suntem compatibili. E perfect! Lași o lună – două se treacă, să ne obișnuim, să acceptăm faptul că nu se termină lumea, dar apoi de ce să ținem dușmănie și de ce să negăm că persoana aia cu care au stat chiar te-a făcut la un moment dat fericit? Să știi că îmi poți da ”Bună” sau ”La mulți ani” chiar dacă te-am prins atunci că te uitai la pozele uneia.
După ce se despart, observ că unii oameni nici măcar nu ignoră o persoană, ci ajung să poate o ură exagerată pentru fostul/a doar pentru că Nenea de Sus care scrie destinul a avut alte planuri pentru noi.
Eu, chiar dacă pun punct unei relații, chiar dacă sunt înșelată sau pur și simplu părăsită, nu știu, nu am sentimentul ăsta de exterminare pentru omul care, așa cum a fost, a fost lângă mine.
Ok, nu ne potrivim, mergi mai departe, merg mai departe. O să îți recunosc întotdeauna meritele, o să recunosc că mi-ai fost alături, o să ai respectul și susținerea mea indiferent de ce a fost între noi.
O să mă interesez de tine și chiar o să mă bucur când îți găsești pe cineva potrivit ție.
Eu nu mă împrietenesc cu oricine, așa că, dacă la un moment dat te-am ales să-mi fii prieten și să intrii în sufletul meu, atunci clar că ai ceva special care îmi face bine. De ce să pierd acel ”bine” doar pentru că pur și simplu am fost construiți să privim diferit partea sentimentală?
Nu știu de ce unii refuză să admită că a fost cineva, la un moment dat, care i-a împlinit și să accepte și faptul că acea persoană încă EXISTĂ și, deși nu așa cum ți-ai fi imaginat, poate fi alături de tine și mai departe?

One Comment Add yours

 1. She says:

  Pai hai sa iti spun eu de ce
  Desi suna clișeic sau cum vrei tu sa o iei, prietenie intre barbat si femeie nu exista si as putea sa mi scriu pe frunte asta si sa ies pe strada asa
  (Decat pe termen scurt atunci cand unul isi doreste ceva de la celalalt aka baiatul de la fata) atunci foaia se schimba, baiatul devine foarte dulce, sanky si iti ofera toata atentia lui ca deh poate primeste si el ceva. Practic totul se rezuma la gagica, daca ii place de dansul se baga si raspunde si ea atentiilor, daca nu, se face ca il baga din greseala in friendzone si acolo ramane saracu’ pana se satura si nu ti mai raspunde (oricum, ai fi uimita cu cat stoicism rezista unii, poate deaia se si creeaza impresia ca ar exista such thing as prietenie intre barbati si femei 😬) Anyways, daca tipa se baga urmeaza acea relatie cu un sfarsit usor dramatic dar foarte previzibil (highschool type- de care vorbesti in postul ala cu “mai bn single”). Acuma depinde si cum s a terminat relatia ca daca i ai ranit orgoliul saracutului pai cum sa iti mai adreseze vreodata vreun cuvant sau vreo privire… situatia A si worst case daca e un deala prost de la mamica natura incepe sa te injoseasca in fata prietenilor, doar doar si-o mai recupera din orgoliu( dar oricum el face asa doar ca ii e frica ca zici tu la lume ca are el puta mica), si situatia B si cea mai penibila puppy dogs eyes, ma, macar el incearca, dar la cat de fatalau ai vazut ca e, tu ai renuntat de tot la idee. Si sa zicem ca dupa toate astea tu tot mai vrei prin absurd sa ramai prietena cu el, e cumva mersul inaintea morilor de vant pt ca el ori intrerpreteaza gresit gen Round 2, ori iti da jet direct pt ca afacerile lui cu tine s au incheiat si nu vede business potential witchu…
  Se mai zice ca intre 2 oameni care s au iubit f mult nu poate exista prietenie dupa relatie din cauza sentimentelor ce s au consumat intre ei, aprob si confirm, da’ asta e la alta categorie de varsta
  Oricum
  Vezi tu, scoala vietii, inca 3-4 ani si imi dai dreptate

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s