Mai bine single. Omorâți-mă, dar mie nu-mi plac cătușele!

“Să îndrăznesti să trăieşti singur este un curaj foarte rar, mulţi ar prefera să-şi întâlnească cei mai răi duşmani pe câmpul de luptă decât propriile inimi într-o cameră izolată.” – Charles Caleb Colton
Într-adevăr, să fii singur este un adevărat curaj. Nu oricine poate porni la drum fără o îndrumare sau cineva care pur și simplu să fie acolo. Însă, cele mai bune și productive lucruri în viață le faci acum, când nu ești legat și încătușat de nimeni.
Deși este minunat să fii într-o relație, cred că acest lucru, pentru mulți dintre noi, este o piedică în dezvoltarea noastră. De ce zic asta?
Tinerețea este perioada în care noi ne formăm și ne alegem ”calea” și modul în care va arăta viața noastră. Este foarte tare dacă găsim pe cineva care să ne susțină întru totul și să fie pentru tine, înainte de orgoliile și gândurile lui, dar aici vorbim de cazuri rare la vârstele la care nu știm exact cine suntem.
Ne lovim de ”nu face aia”, ”nu merge acolo”, ”dacă este și aia/ăla, nu ai voie”. Wtf!? La vârsta asta este bine să cunoști oameni, să ieși cât mai des în lume, să îți formezi opinii și să cunoști cât mai multe domenii și activități.
Realizați că dacă stați cu cineva, doar de dragul de a sta cu cineva, sau doar așa, pentru că ”nu poți fără”, vă puteți rata viitorul? Relația alături de o persoană care nu se gândește și la viitorul tău, este una toxică.
Nu e o nenorocire să rămâi singur. Dacă crezi asta, înseamnă că nu ai făcut ceea ce trebuia atunci când ai fost sau ai părăsit. Dacă ai norocul să nu îți atârni destinul de cineva care nu este în totalitate pentru binele tău, atunci poți face lucruri minunate.
Te poți descoperi, cunoști femei, bărbați, OAMENI în fond, te distrezi, muncești, te concentrezi pe lucruri cu adevărat importante, lucruri care te duc departe, fără restrângeri și certuri acasă că ”de ce ai stat o oră peste program?”. Am stat peste program pentru că poate e mai bine PENTRU MINE și mai ales pentru că așa AM VRUT pe moment! Stau peste program dacă vreau, mă întâlnesc cu oameni dacă vreau, fac tot ce știu că o să mă ridice, atunci când tu vei pleca. Pentru că oameni buni, o relație cu o persoană de genul ăsta, vă va lăsa cu ochii în soare, buzunarele goale și 0 prieteni, la finalul ei.
Nu este o dramă să fii singur. Este un curaj pe care din ce în ce mai multor oameni le e frică să și-l asume. Dar, după părerea mea, este de fapt o binecuvântare. Este ocazia IDEALĂ să faci ceva cu viața ta. Să pui osul la treabă, cum s-ar zice. Este cel mai bun prilej să te cunoști, pentru că asta trebuie să faci la vârsta asta.
Trebuie să îți descoperi aptitudinile, plăcerile, fanteziile și tot ce te ajută la devenirea unei persoane sigure pe ea, care știe ce vrea și știe ce poate. După asta, când ți-ai format bine caracterul și limitele, cred că poți și mai bine să îți alegi pe cineva potrivit, pentru că, după ce stai mult singur și lucrezi la ”tine”, cred că ești mai în măsură să știi ce vrei cu adevărat și să faci alegerea corectă, matură și reușită. 😉

One Comment Add yours

  1. She says:

    Din ce spui tu aici imi dau seama ca ai avut numai relatii toxice. Intr-o relatie normala, longeviva, in care partenerii chiar se iubesc si au ajuns la o anumita maturitate, chestiile de genul (citez) “nu ai voie acolo pt ca e x si y” nu exista. Pentru ca o relatie normala se bazeaza pe incredere, etc etc… E clar ca preferi sa fi single daca numai de asa ceva ai avut parte. Dar esti inca tanara, mai ai timp si de experiente placute. Ba poate ca ai sa le apreciezi mai mult in viitor, acum vazand doar partea goala a paharului.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s