Ziua în care m-am îndrăgostit / Ziua în care îți spun ”Adio”

A fost odată o vreme când îmi suna inima de fericire atunci când mă gândeam la tine. Nu mai știu exact de când a început asta, dar a fost demult, de când eram încă un copil care se… îndrăgostea.
Știu însă ziua în care te-am văzut prima data, ziua în care mi-am dat seama că te plac un pic mai mult decât credeam și decât îmi popusesem vreodată. Atunci când râdeam din toate prostiile, iar din cele mai jalnice subiecte, ajungeam departe, ajungeam să vorbim despre Univers și despre tot ce nu știm încă, dar noi vorbeam. Mereu vorbeam. Mă trezeam cu tine în gând și rămâneai acolo până la culcare, de cele mai multe ori rămâneai cu mine și în vise. Ce ai vrea mai mult de atât?
Știu ziua în care mi-am dat seama că nu ești un simplu băiat cu care îmi petrec timpul și țin minte și ziua în care am știut exact cine ești și ce rol ai în viața mea. Știu momentele în care am ignorat oferte și declarații de nerefuzat, dar nu știu vreo zi în care să mi le fi promis tu…
Mai țin minte zilele în care făceam 10 lucruri deodată doar ca să termin și să vin mai repede să te văd, atunci când, deși nu ai știut nicidoată nimic, mi-am amânat lucruri importante și am făcut compromisuri doar ca să mai fiu încă puțin ”eu”. ”EU” eram numai lângă tine.
Știu zilele în care, chiar dacă știam că nu sunt singura, mă bucuram că sunt și eu sau mai bine zis… mă bucuram că ești tu, așa cum ești. Nu-mi trebuiau decât 5 minute ca să uit tot ce mi-am păstrat în cap.
Nu mai știu în schimb numărul, pentru că Doamne, au fost multe, numărul zilelor și mai ales nopților în care i-am mulțumit lui Dumnezeu pentru TINE, pentru că de mică l-am rugat să mă aștepte cu ceva frumos când cresc, iar pentru mine, tu ai fost cadoul maturității mele.
Îmi amintesc nopțile când nici nu trebuia să fii lângă mine ca să mă simt satisfăcută. Mă gândeam la tine și la filmele pe care le-am putea trăi și nici nu vreau să-ți spun mai departe.
Mai știu câteva nopți în care am plâns după tine, după faptul că poate nu mă vrei, după imaginația mea foarte bogată, dar alimentată de tine. Simțeam cum se rupe sufletul din mine, cu sau fără motiv, că doar sunt femeie, dar nu tu nu ai știut mereu. Nu ai știut aproape niciodată nimic… real!

Acum, mai bine ca niciodată, trăiesc ziua în care trebuie să îți spun ”Adio”. Trăiesc ziua în care, deși am simțit toate aceste lucruri pentru tine, nu pe poți agăța de amintiri. Amintirile se duc, iar dacă nu se duc, sunt dureroase și nu te lasă să privești înainte.

Știu și cu siguranță voi ști ziua în care mi-am dat seama că nimic nu mai este ca înainte, în care mi-am dat seama că ești doar o etapă, poate cea mai frumoasă și importantă dintre toate, dar ca toate etapele… și asta trece.
Știu ziua în care nu mă mai gândeam la tine cu fericire, ci cu tristețe și durere, pentru că totuși… proastă nu am fost niciodată… Am simțit că se termină, dar am refuzat să cred că acesta este momentul.
Știu tot ce mi-am promis și nu ai respectat, la fel cum țin minte fiecare dată când mi-am cerut iertare, dar atât. Știu tot ce ai greșit față de mine iar, spre deosebire de tine, îmi cunosc și propriile minciuni și scăpări.
Știu atâtea de care nu o să știi tu niciodată, atâtea care m-au rănit și m-au pus la pământ când tu credeai că sunt bine… Iar când zic atâtea, chiar mă refer la… ATÂTEA. Chiar mai multe decât mine, pentru că nici dacă aș vrea nu te-aș întrece. Femeile sunt oricum mai multe pe Pământ.

M-ai făcut să văd în tine numai o lecție pentru care îți mulțumesc. Îți mulțumesc atât de mult că datorită ție o să fiu mai puternică și îți mulțumesc, din nou, că mă vei face să rețin ziua asta, ziua în care știu că bărbații nu mă mai pot răni, pentru că dacă supraviețuiesc spunându-ți tocmai ție ”Adio”, știu că de restul nu va fi problemă.
Ce mai țin minte este ziua în care m-ai făcut să îmi dau seama că de fapt nu mai știu nimic. Ziua în care ți-am spus ”Adio” este ziua în care m-ai făcut să uit de ziua în care m-am îndrăgostit de tine. Ai avut tu singur grijă de asta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s