Ah, încă un club a ars? Să se interzică de tot țigările!!!

La un an și câteva luni de la incendiul de la Colectiv, un alt club a ars. Bineînțeles, aici nu s-a făcut atât de mare tam tam pentru că în primul rând nu au fost morți, în al doilea rând, publicul era format din CREMA Bucureștiului, nu din puști ”sataniști”. Oricum, pe lângă evitarea adevăratului motiv al arderii clubului Bamboo, am văzut multă atenție asupra faptului că în locație se fuma.

Până când o să ocolim adevăratele probleme ale societății? Prima reacție a președintelui Klaus Iohannis a fost să acuze încălcarea legii cu fumatul. De parcă asta era problema. De parcă de la o țigară și-au pierdut viața acum nici doi ani zeci de tineri, iar alții au rămas fără părți ale corpului și piele, iar cei mai mulți fără prieteni sau copii.
Sunt de acord ÎNTR-UN FEL să nu se fumeze în cluburi și restaurante, dar nu de frică să nu ard de vie, doar de frică să nu îmi mai ard dresurile sau alte chestii personale.
Ideea mea e așa… Cluburi și restaurante tot ard în toată țara. Singura lege adoptată de care se ȚINE CU DINȚII este legea antifumat. În rest, fiecare cu voia lui. Mai o șpagă la ISU, mai o trecere cu vederea de către cei de sus și uite așa iar se face treabă în România.
Este atât de absurd… ”Țara arde și baba se piaptănă”… așa și cu legile astea. Probabil, după tot scandalul ăsta, o să scoată țigările de pe piață și gata, România este în siguranță!
Ceea ce e și mai trist este că noi, tinerii care nu suntem la putere, acceptăm să fim duși de nas, deși știm că România este într-o decădere liberă. Știm cu toții că aceste incendii nu au luat prin surprindere pe toată lumea și din nou, știm că ”rezolvările” nu rezolvă nimic.
Dar de ce să luăm atitudine? Ne descurcăm noi… Se vor descurca și copiii noștri… cumva, nu? Văd tineret din ce în ce mai deștept, dar ignorant pentru ce se întâmplă în jurul nostru. EI știu asta. Știu că nu ne pasă, că nu ne interesează, știu că trăim în prezent și vrem să se simțim bine. Știu că dacă este un incendiu de proporții, noi facem LIVE pentru like-uri. Știu și profită de asta. Păcat de noi, pentru că ei oricum nu vor mai fi peste câțiva zeci de ani, când copiii noștri se vor plimba prin cluburi să trăiască ”senzații tari” pe LIVE.
În încheiere, aștept o lege antifumat mai dură, aștept să te pună să își lași țigările la intrare cu 5 lei, ca la garderobă. Asta e soluția!

2 Comments Add yours

 1. Radu Petre says:

  Asta este tara in care traim… poate d-asta multi au ales sa plece.

  Like

  1. Sinem Okay says:

   Au ales să plece în loc să schimbe 😛

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s